انسان مجهولی است که تا حل نشو د هیچ اندیشه ای رشد نخواهد کرد.(حجت الاسلام نیازی)
درباره وبلاگ


پایگاه اطلاع رسانی انسان ادامه دارد زیر نظر حجت الاسلام ابوسعید نیازی هشترودی با همکاری جمعی از نیروهای فکری حوزوی و دانشگاهی با ماهیت مهندسی فکر در فضای مجازی اعلام موجودیت می نماید. التماس دعا
آخرین مطالب
نويسندگان
چهار شنبه 13 آذر 1392برچسب:تصاویر حجت الاسلام نیازی, :: 4:31 بعد از ظهر :: نويسنده : انسان

 

امام خامنه ای از نگاه شخصیت های سیاسی جهان
 
 
 
سید علی اسلامی در وبلاگ جامعه شناسی انتقادی علوی نوشت:

از اوایل انقلاب اسلامی تا کنون سیاستمدارن و چهره های سرشناس جهانی بسیاری برای ملاقات رهبر انقلاب به ایران آمده اند و با ایشان ملاقات کرده اند.

در ادامه نظر تعدادی از این چهره ها را پیرامون امام خامنه ای مطالعه بفرمایید.


پوتین:مسیح را در ایران دیدم


 



ادامه مطلب ...

مسئولیت و سازندگی

مؤلف: استاد علی صفایی حائری

 دریافت فایل کتاب

بقیه کتاب ها در ادامه مطلب



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 13 آذر 1392برچسب:راسل و خطا در نقل و نقد فلسفه دكارت‏, :: 1:35 قبل از ظهر :: نويسنده : انسان

راسل و خطا در نقل و نقد فلسفه دكارت‏

راسل اين‏گونه فلسفه دكارت را نقل مى‏كند(132) كه دكارت مى‏گويد: «من مى‏انديشم، پس هستم.»
سپس جمله دكارت را اين طور توضيح مى‏دهد: «آن منى كه وجودش اثبات شد، از اين امر استنباط شد كه مى‏انديشم.»
سپس راسل با عبارات زير به نقد فلسفه دكارت مى‏پردازد: در اينجا استعمال ضمير اول شخص مفرد، جايز نيست.
دكارت مى‏بايست صورت نهايى مقدمه خود را بدين شكل بيان كند كه انديشه‏هايى هستند.
ضمير اول شخص از لحاظ دستور زبان، آسانتر در جمله قرار مى‏گيرد؛ امّا دلالت بر معلومى ندارد.
وقتى دكارت مى‏گويد: من چيزى هستم كه مى‏انديشد، ديگر دارد همان دستگاه مقولات را كه از فلسفه مَدْرسى به ارث برده است، به طور غير انتقادى به كار مى‏بندد.
دكارت در هيچ جا اثبات نمى‏كند كه انديشه به انديشنده‏اى هم نياز دارد...».

بقیه در ادامه مطلب



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 13 آذر 1392برچسب:مدرنیته و مدرنیسم, :: 1:32 قبل از ظهر :: نويسنده : انسان
مدرنیته و مدرنیسم
پدید آورنده : اکبر اسد علیزاده ،

واژه مدرن ذزححرذ ، از ریشه لاتین «رحرذ » به معنای نو، جدید، امروزی و کنونی است که در مقابل قدیم و کهن به کار می رود . این اصطلاح در اواخر قرن 15 ولو به طور پراکنده مقارن با دوره رنسانس (عصر نوزایی) مطرح گشت و در مرحله بعدی، در قرن 16 و 17 وارد عرصه منازعات روشنفکری اروپای غربی شد .

 

بقیه در ادامه مطلب



ادامه مطلب ...

امام خميني(ره) و نقد نظريه جدايي قرآن، عرفان و برهان


نويسنده: احمد ضرابي

شيوه نوشتاري اين مقاله، بناگذاري بر نقل عين فرمايشات حضرت امام خميني(ره) بدون تحليل و تفسير است تا نسبت نارواي «تفكيكي بودن» آن بزرگوار به شهادت نص و صراحت جملات و كلمات ايشان بدون نياز به شرح و توضيح بر همگان معلوم گردد.
    اگرچه نويسنده بر اين باور است كه افكار و انديشه هاي فلسفي و عرفاني امام در ساليان پردرخشش زندگاني آن حضرت در حوزه هاي علميه و كرسي درس فلسفه و تفسير عرفاني ايشان از «سوره مباركه حمد» و آثار برجسته اي چون «مصباح الهدايه» براي اهل علم و سخنراني هاي عرفاني ايشان و تصريح بر عرفان «ابن عربي» براي معرفي معنويت اسلام در خطاب به گورباچف براي عامه مردم جاي ترديد باقي نمي گذارد كه انديشه «جدايي قرآن از عرفان و برهان» وصله ناچسبي به ساحت قدسي آن عارف والامقام است؛ اما علي رغم اين وضوح، پاسخ كساني كه شبهه در مقابل بداهت كرده اند، ارائه عين گفتار ايشان در بازگو نمودن حقايق است. از اين نظر، نويسنده بنابر كم گويي و اكتفا به متن سخنان حضرت امام دارد. اميد آنكه در دفاع از ساحت قدسي ايشان كه دفاع از حريم اسلام و معارف ناب اسلام عزيز است موثر افتد و مقبول درگاه الهي واقع گردد. اينك مطلب را با هم از نظر مي گذرانيم:
    
    بقیه در ادامه مطلب   



ادامه مطلب ...

بازشناسی مبانی فکری انجمن حجتیه

متاسفانه در ماههای اخیر جریاناتی با تفکر انجمن حجتیه در کشور رونق گرفته و عده ای بی سواد و غافل را به نام دین و امام زمان ارواحنا فداه  دور خود جمع نموده اند. گرچه این عده مدعی اند که هیچ نسبتی با انجمن حجتیه ندارند لیکن کمی آشنایی با انجمن حجتیه می تواند ماهیت این جریانات را روشن نماید. بدین منظور مقاله مبسوط زیر که سه سال پیش نگاشته شده و در تعدادی پایگاههای اینترنتی منتشر گردید را مجددا منعکس می نماییم.

بقیه در ادامه مطلب



ادامه مطلب ...

تا هنگامى كه پول به شكل سكّه‏هاى طلا و نقره جريان داشت، ماهيت فلزّى آن براى همگان قابل تشخيص بود؛ اما پول در تاريخ تكاملى خود به مرحله‏اى رسيده كه قالب فيزيكى را به ‏طور كامل رها كرده است. اسكناس كه تا پيش از اين رسيد و حواله پول بود، خود به ‏طور مستقل در جاى پول نشسته است و عرف به‏نظرٍ استقلالى به آن مى‏نگرد. پول‏هاى تحريرى و الكترونيكى حتى كاغذِ بى‏ارزش اسكناس را هم ندارند. اين امر باعث ابهام در حقيقت و چيستى پول كنونى شده و پرسش‏هاى متعدّدى را جلو روى فقيهان قرار داده است.

برخى از اين پرسش‏ها به شرح ذيل است:



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 15 مهر 1391برچسب:معرفی یک کتاب, :: 12:12 قبل از ظهر :: نويسنده : انسان

با او

معرفی یک کتاب از یک سایت:

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، کتاب «صراط مستقیم» (نقد مبانی مکتب تفکیک)، براساس تقریر حجت‌الاسلام و المسلمین «جعفر سیدان»، تألیف «محمدحسن وکیلی»، دارای چهار فصل است.

 

فصل اول: «جایگاه نقل»، فصل دوم: «بررسی آیات و روایات در مسئله صراط»، فصل سوم: «تقریر فرمایش مرحوم صدرالمتألهین»، فصل چهارم: «نقل و نقد عبارات کتاب «معاد»»، خاتمه: «جایگاه عقل» و ضمیمه: «مکتب تفکیک روش فقهای امامیه یا اخباریان؟» را شامل می‌شود.



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 14 مهر 1391برچسب:دلایل نامشروع بودن شرکت های هرمی , :: 12:9 قبل از ظهر :: نويسنده : انسان

دلایل نامشروع بودن شرکت های هرمی

 اشاره

اخیرا نوعی شرکت به نام شرکت های هرمی در داخل و خارج کشور رایج شده و عده ای را فریبکارانه به خود جذب کرده است باتوجه به خسارات زیانباری که این نوع شرکت ها بر اقتصاد مردم و جامعه داشته اند حضرت آیت الله جعفر سبحانی طی مقاله ای به تبیین دلایل نامشروع بودن اینگونه شرکت ها پرداخته اند که مطالعه آن برای توجه هرچه بیشتر مردم و مسئولان به این موضوع لازم به نظر می رسد.
نخست باید ماهیت این شرکت تبیین گردد و سپس به بیان حکم شرعی آن پرداخته شود. رایج ترین صورت آن این است که شرکتی تشکیل می شود مثلا به نام « شرکت آفتاب » کسی بخواهد به عضویت این شرکت درآید باید برگی را از این شرکت به قیمت خاصی مثلا یک هزار تومان بخرد و در آن برگ اسامی پنج نفر به ترتیب نوشته شده است مثلا :



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 13 مهر 1391برچسب:آموزه‌های اقتصادی پیامبر اعظم, :: 12:5 قبل از ظهر :: نويسنده : انسان

اقتصاد اسلامی که دانشی نوپا است، ریشه‌ای عمیق در دوران مبارک حضرت پیامبر اکرم  دارد و بنیان‌های فکری آن، در زمان حضرت پی‌ریزی شده؛ به همین جهت، مطالعه اقتصاد آن زمان به‌رغم تفاوت‌های فراوانی که با زمان حاضر دارد، در تبیین چارچوب کلّی اقتصاد اسلامی مؤثر است. بدیهی است که در این مطالعه لازم است اقدام‌هایی که حضرت در جایگاه رئیس نظام برای زمان خاص خود انجام داده، از قوانینی که به‌صورت تشریع کلّی برای همه زمان‌ها وضع کرده ‌است، تفکیک شود.
 



ادامه مطلب ...

 

 

نقد چهار جریان و مکتب عمده ی فکری – سیاسی شهید مطهری

نقد چهار جریان و مکتب عمده ی فکری – سیاسی شهید مطهری واحد جامعه و سیاست تبیان زنجان-

نقد چهار جریان عمده بخش عمده ای از اندیشه های فلسفی ، اجتماعی و سیاسی شهید مطهری را می توان از نقد ایشان بر چهار جریان و مکتب عمده ی فکری – سیاسی سمت یابی کرد : مارکسیسم ، ناسیونالیسم ، تحجرگرایی و التقاط . این مباحث را به طور خلاصه مطرح می کنیم ؛ شهید مطهری در عصری می زیست که عرصه ی فکری – سیاسی ایران و کشورهای اسلامی دیگر مورد هجوم مکاتب و ایدئولوژی های انحرافی و عمدتاً الحادی قرار گرفته بود .

 این امر حساسیت ویژه ای به مباحث انتقادی اندیشه مندان مسلمان در مقابل تفکرات عمدتاً وارداتی موجود می بخشید . این تفکر شهید با همان شیوه ی نظام مند فکری خود مکاتب و تفکرات فوق الذکر را به مقابله ی علمی – اندیشه ای طلبید .

الف) در نقد مارکسیسم ایدئولوژی مارکسیسم ، بخش عمده ای از حیات بشر – در قرن بیستم را به خود معطوف ساخت .

 



ادامه مطلب ...


<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 49
بازدید دیروز : 103
بازدید هفته : 160
بازدید ماه : 241
بازدید کل : 26478
تعداد مطالب : 132
تعداد نظرات : 53
تعداد آنلاین : 1

بخش مشاوره انسان ادامه دارد